Εορτάστηκε πανυγηρικά η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στους Αγ. Σαράντα

Μητροπολίτης Αργυροκάστρου:  Ο διάβολος, σε μορφή ανθρώπου, προσπαθεί να αμαυρώσει την εικόνα της εκκλησίας μας, του Αρχιεπισκόπου μας και των συνεργατών του.
Από τις πρώτες ώρες της ηλιόλουστης ημέρας της 10ης Φεβρουαρίου, ο Ιερός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους, στην πόλη των Αγίων Σαράντα, κατέκλεισε από πιστούς της πόλης, μαθητές των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου και τα νήπια του νηπιαγωγείου «Φωλιά Αγάπης» που συμμετείχαν στην πανηγυρική θεία λειτουργία προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατώντας του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου και τη συλλειτουργία πολλών ιερέων. 

Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμά του, έκανε μια σύντομη αναδρομή στη ζωή και το έργο του Αγίου Χαραλάμπους του θαυματουργού και τα πολλά θαύματα που έχει κάνει. «Αυτά που δεν συμβαίνανε τον καιρό που ζούσε ο Άγιος Χαράλαμπος,(αρχές του δευτέρου αιώνα)  συμβαίνουν σήμερα, τόνισε ο Σεβασμιώτατος.  Ο διάβολος, σε μορφή ανθρώπου, ακόμα και στους ίδιους τους Ορθοδόξους, προσπαθεί να μαυρίσει την εικόνα της εκκλησίας μας, την εικόνα του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, που εδώ και 20 χρόνια αγωνίζεται να φέρει την εκκλησία στο δρόμο του Θεού. Πολεμούν τους Επισκόπους, τους ιερείς, πετούν λάσπη στους συνεργάτες του, σε όσους προσέφεραν και προσφέρουν θυσία και έργο στην εκκλησία. Σε αυτά τα πλαίσια, ο καθένας από μας ως πιστός, πρέπει ν’ αναρωτηθεί κατά πόσον έκανε το καθήκον του. Το καθήκον προς την εκκλησία, την πίστη, μα και την συμπαράσταση εκείνων που την έχουν ανάγκη».

Ο Μακαριώτατος θέλει να κατέβει στην πόλη των Αγίων Σαράντα και να εγκαινιάσει και τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, αλλά θέλει τα εγκαίνια να συνοδευτούν και από δύο αγιογραφίες, τις κυριότερες του Ναού. Στους δύσκολους σημερινούς καιρούς, τα πράγματα δυσκολεύον, και ο Σεβασμιώτατος έκανε έκκληση σε όλους τους πιστούς, όπου κι αν βρίσκονται, να προσφέρουν όσο μπορούν από τον οβολό τους για την αγιογράφηση της Πλατυτέρας και του Παντοκράτορα, ώστε ο Ναός των Αγίων Σαράντα να πάρει καθώς πρέπει την μορφή του.

 

Πηγή : Βορειοηπειρώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *