Πανηγύρι Της Λύβενας 2010

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε για 5η χρονιά το πανηγύρι της Λύβενας στις 16 Αυγούστου 2010. Στο πανηγύρι ήρθαν σχεδόν όλοι οι Λυβηνιώτες που ζουν στην Ελλάδα, μας τίμησαν και από τα γύρο χωριά, (Δρόβιανη, Μεσοπόταμο, Κώσταρι, Κρανιά ) και άλλα χωριά του βούρκου.

Το πανηγύρι ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου του χωριού Δημήτρη Στύλου ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο που έκανε τόσο ταξίδι για να παρευρεθούν σε αυτό το γεγονός το οποίο έχει πάρει χαρακτήρα θεσμού για την Λύβενα και τους Λυβηνιώτες , επίσης έθεσε σημαντικά προβλήματα που απασχολούν το χωριό, όπως το πρόβλημα του ηλεκτρικού ρεύματος που πρέπει να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα (περίπου 100€ ανά οικογένεια) για την αγορά ενός καινούργιου μετασχηματιστή τάσης (trasmatori) , για την κάλυψη επαρκής τάσης ρεύματος !

Στο πανηγύρι της Λύβενας παραβρέθηκε και ο συγχωριανός μας ο Χρηστάκης Κίτσιος πρόεδρος του νέου κόμματος : «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το μέλλον» ( MEGA), ο οποίος έδωσε το στίγμα του για την ελληνική μειονότητα της Βόρειου Ηπείρου !

Το πανηγύρι απέσπασε θετικά σχόλια από τον κόσμο που το επισκέφτηκε !

Στο τραγούδι: ήταν ο Κώστας Καλόγερος

Στο κλαρίνο : Βασίλης Γέννης οι οποίοι ξεκίνησαν με το τραγούδι «είμαι από την βόρειο ήπειρο και το’χω για καμάρι» ,το πανηγύρι διήρκησε μέχρι την ανατολή του ηλίου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *