Τέλος στα πιστοποιητικά γέννησης από τα ληξιαρχεία στην βόρειο Ήπειρο.

Με  εντολή του υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας  προς τους  κατά  τόπους δήμους και κοινότητες δεν θα δίνουν πιστοποιητικά γεννήσεως στους πολίτες έτσι ώστε να υποχρεωθούν όλοι οι Αλβανοί  να βγάλουν την νέα βιομετρική ταυτότητα.

Σύμφωνα με οδηγία του υπουργείου Εσωτερικών οι πολίτες της Αλβανίας θα πρέπει να εφοδιαστούν με τις νέες ταυτότητες μέχρι τις 31/12/10.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι δήμοι όπου οι βορειοηπειρώτες καταθέτουν τα χαρτιά πολιτογράφησης τους καθώς και τα τμήματα αλλοδαπών που χορηγούν ταυτότητα ομογενούς αντί του πιστοποιητικού γεννήσεως που ζητάνε μέχρι σήμερα πρέπει να κάνουν δεκτές τις νέες ταυτότητες.
Η συγκεκριμένη απόφαση έχει να κάνει με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία για την απελευθέρωση της βίζας ζητά από το αλβανικό κράτος να εκδώσει βιομετρικά διαβατήρια και ταυτότητες. 
Με διαταγή του υπουργείου Εσωτερικών όποιος πολίτης δεν προχωρήσει στην απόκτηση της νέας ταυτότητας θα υποστεί δεκαπέντε κυρώσεις. Η πιο σοβαρή από αυτές απαγορεύει τα ταξίδια στο εξωτερικό ενώ δεν θα μπορεί να πάρει διαβατήριο.

 

Πως αποκτάμε την ταυτότητα
1). Οι ενδιαφερόμενοι πληρώνουν στο αλβανικό ταχυδρομείο το παράβολο για την ταυτότητα.
2). Ο πολίτης παρουσιάζεται στο γραφείο ταυτοτήτων που υπάρχουν στα δημαρχεία και στις κοινότητες.
3). Ο πολίτης παρουσιάζει την απόδειξη πληρωμής του παραβόλου μαζί με το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το πιστοποιητικό γεννήσεως.
4). Τα συγκεκριμένα στοιχεία ελέγχονται ηλεκτρονικά από το βιβλίο του εθνικού ληξιαρχείου. Ο υπάλληλος του ληξιαρχείου συμπληρώνει την αίτηση ηλεκτρονικά.
5). Δίνονται δαχτυλικά αποτυπώματα, βγαίνει η φωτογραφία της ταυτότητας και δίνεται δείγμα ηλεκτρονικής υπογραφής.
6). Εντός δύο εβδομάδων ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος πρέπει να παραλάβει την ταυτότητα αφού προηγουμένως ο υπάλληλος εγκρίνει τα δαχτυλικά αποτυπώματα με τα στοιχεία που αναγράφονται στην ταυτότητα.

nenanews.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *